dimecres, 1 de gener del 2014

EL COBRIMENT DE LA SÉQUIA MAJOR



La referida qüestió parteix d’una sol·licitud presentada pels veïns del Pla de la Séquia, que fou discutida i sotmesa a votació en la darrera reunió que el Plenari de l'Ajuntament de Xaló va celebrar l’any 1886. Els signataris demanaven en la seua petició el cobriment d’aquest canal de reg, i la Corporació els ho va acceptar. No obstant això, en la sessió del 2 de gener de 1887 aquest tema es va tornar a tractar de la següent manera:

El Sor. Presidente [Sebastià Fullana i Giner] manifestó que al conceder en la sesión anterior permiso a los vecinos del ‘Llano de la Acequia’ para cubrir o embovedar la acequia que pasa junto a sus casas, con la condición de dejar una ranura de un decímetro de latitud en todo el sentido de su longitud, no tuvieron presente que, de dejar dicha ranura en la dicha toda su longitud, se presentarían dificultades para el abovedamiento de la acequia, proponía a los S.S. presentes que, en vez de dejar la ranura en toda su longitud, se dejen dos o tres ranuras al arbitrio del encargado del plano topográfico.


El Plenari, per unanimitat de vots, va recolzar la rectificació introduïda per l’alcalde Fullana en el cobriment d’aquesta séquia, que a hores d'ara es troba totalment soterrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada