dimecres, 22 d’abril del 2015

CRONOLOGIA DE LES ESCOLES DE XALÓ (II)


ANY
ESDEVENIMENTS
1900
A les escoles de Xaló s’imparteixen les següents matèries: lectura, escriptura, doctrina cristiana, història, geografia, urbanitat, gramàtica, aritmètica i costura (només per a les xiquetes).
1925
El 8 d’agost, el Ple de l’Ajuntament acorda construir les escoles del carrer de l’Església.
1927
L’11 de gener, s’inicien els tràmits perquè les escoles de patronat passen a ser estatals.
1929
S’inauguren les escoles del carrer de l’Església. L’Ajuntament disposa ja d’unes instal·lacions pròpies pensades per a la docència.
1936
El Govern Civil d’Alacant autoritza la confiscació de l’edifici de l’asil d’ancians del Carrer Bonaire (hui, canonge Maurí) per tal de destinar-lo a escoles nacionals. 
1961
L’11 de març, l’Ajuntament acorda comprar el terreny on s’edificaran les escoles del carrer Benissa.
1967
Les noves escoles ja estan acabades, però falta tancar el recinte i construir les voreres. Aquestes obres d’urbanització es completaran l’any següent. 
1968 
Es clausuren les escoles del carrer de la Duquessa. Els darrers mestres que van exercir-hi la docència van ser José Mas Reus i María Cervera Pons. S’inauguren les escoles del carrer Benissa.
1978
El 20 de maig, l’Ajuntament pren l’acord d’adquirir quatre parcel·les a la partida de Benibrai per a la construcció d’un nou col·legi. El finançament del clavegueram, allumenat i aigua potable es farà a través d’aportacions econòmiques fetes pels veïns de Xaló.
1980
El 14 de març, es constitueix l’Associació de Pares d’Alumnes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada