dilluns, 13 de juliol del 2015

XALÓ, VILA D'ACOLLIDA: TESTIMONI DE PEPE FEMENIA MONSERRAT


Hermenegildo Guiñales García va vindre a Xaló acompanyat de sa mare. Durant la guerra, van viure a una caseta d’una tia de mon pare, situada a la partida del Benibrai. Anava a escola amb l’Andrés Sanchis i el Domingo Aranda. Quan es va fer major, encara conservava l’amistat amb ells. Mai no va perdre el contacte amb Xaló, a pesar dels anys que havien passat.
No li podies tocar Xaló. Quan arribava al Collao, se li obria el cor. Tots els estius venia, i alguna volta també per Nadal. Ell era mecànic a Madrid. Tenia un taller amb operaris i tot. Li agradava tant Xaló que va acabar comprant-se una caseta vella a la partida de les Cutes Baixes. Se la va reformar i venia amb la dona, el fill i la filla. Ara ja s’ha mort, però el fill  encara continua venint.
Cada any, per Nadal, jo li enviava una participació del número de loteria que havia comprat, i ell me l’enviava del seu. Cada estiu, quan venia, fèiem tres o quatre paelles, i ens reuníem una vintena de persones. Hermenegildo volia que anàrem la Paquita i jo a visitar-lo a Madrid, però al final no va ser possible. La meua néta sí que va anar i va estar per allà tres o quatre dies. 

 Testimoni de Pepe Femenia Monserrat
(recopilat per Jaume Noguera Mengual)    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada